Afis YB site

 

Începem săptămâna cu vești bune! Am dat startul concursului de finanțare!

Asta înseamnă că în perioada 16 februarie-13 martie așteptăm proiecte ale liceenilor din Cluj-Napoca, care pot primi finanțare în valoare de 2.000 - 3.000 de lei pentru ideile lor.

Mai multe detalii despre procedura de aplicare găsiți mai jos:

În perioada octombrie 2014 – februarie 2015, echipa YouthBank Cluj, formată din 15 liceeni, a creat un fond în valoare de 46.627 de lei. Mecanismele implementate de echipa YouthBank Cluj, precum vânzarea de felicitări, o acțiune de atragere de fonduri la Iulius Mall, organizarea unei licitații de experiențe și obținerea de sponsorizări, au mobilizat suma totală de 14.792 de lei, dintre care 13.322 lei au intrat în fondul YouthBank, 1.570 de lei fiind folosiți pentru acoperirea costurilor administrative ale programului.

Anul acesta, partenerul național al programului, BRD- Groupe Societe Generale, a decis să acorde o sumă mai mare pentru a completa fondul YouthBank Cluj, 33.305 de lei, în vederea creșterii impactului programului în comunitatea clujeană.

Din fondul creat, vor fi acordate finanțări cu valorea cuprinsă între 2000 și 3000 de lei, pentru proiecte propuse de către liceenii din Cluj-Napoca. Pentru a putea accesa aceste finanțări, echipe de minim 3 liceeni trebuie să completeze un formular de aplicare, pe care îl pot descărca de aici.

Pentru că majoritatea beneficiarilor finanțărilor YouthBank sunt minori, trebuie să existe un cadru care să le permită acestora să își desfășoare activitatea și să își implementeze proiectul, în conformitate cu legile în vigoare.
De aceea, proiectul trebuie să fie găzduit de o organizație non-profit/școală. Mai multe detalii despre rolul organizației gazdă puteți afla aici.

Proiectele propuse de către liceeni vor trece printr-un proces complex de selecție, coordonat de echipa YB Cluj. Proiectele selectate pentru finanțare vor fi implementate în perioada 1 aprilie-2 iunie 2014.

Descărcați ghidul de finanțare pentru mai multe detalii.