dsc02744Concursul de proiecte YouthBank Cluj s-a încheiat! În urma unui proces complex de selecție, ce a presupus primirea aplicațiilor liceenilor, preselecția lor, interviurile cu echipele de proiect și selecția finală a proiectelor, am decis care sunt proiectele care vor primi în acest an finanțare.

Cele nouă proiecte finanțate în acest an de YouthBank Cluj sunt:

Comori înflorite – al echipei Fetițele PowerPuff, ce își propune organizarea unui treasure-hunt în cadrul căruia în Grădina Botanică în data de 31 mai, în cadrul căruia participanții vor trebui să găsească comorile, ajutați fiind de indicii. Indiciile vor cuprinde întrebări de cultură generală.

DirtBike Făget – al echipei Refresh, ce va organiza o competiție de biciclete. Competiția va avea loc pe data de 17 mai 2014, în Pădurea Făget, localizată în extravilanul orașului Cluj-Napoca. Traseul are o lungime de 7 km și este de dificultate medie. (poate fi vizualizat aici). Competiția va avea loc pe două grupe: pentru concurenți cu vârsta sub 14 ani și pentru concurenți cu vârsta peste 14 ani. Concurenții vor primi premi de participare, iar cei mai buni 3 de la fiecare categorie vor fi premiați cu cupe, echipamente și accesorii de biciclete.

GhibStock V – al echipei Impacțiiii, festivalul caritabil ce va avea loc în curtea liceului Onisifor Ghibu în data de 25 aprilie. Festivalul include activități precum concerte, demonstrații de street art, skate şi bike, jonglerii cu foc, dansuri, activități sportive (panou de cățărat, tiroliană, pod indian), scurtmetraje. Fondurile strânse vor fi utilizate pentru organizarea unei tabere educaționale pentru 18 copii din medii defavorizate în cadrul căreia cei 18 copii vor avea oportunitatea de a participa la activități recreativ-educative prin utilizarea unor metode de educație non-formală.
Proiectul este susținut de partenerii YouthBank, Fapte și Jazz in the Park.

Noi creăm viitorul – al echipei CNERiștii. În cadrul proiectului, 50 de liceeni vor beneficia de sesiuni de traininguri și workshopuri de dezvoltare personală și profesională, ce vor culmina cu o sesiune de scriere de proiecte, in cadrul careia tinerii implicati vor avea ocazia de a pune in practica notiunile invatate si de a concepe proiecte viitoare pe care sa le desfasoare impreuna.

Nouă ne pasă – al echipei ActIMPACT. Proiectul implică filmarea unui scurtmetraj tematic prin intermediul căruia să se transmită mesaje antidrog, antiviolenţă şi antialcool. Scenariul filmului are în centrul atenţiei povestea unei adolescente care, în viața de familie și în cea școlară ajunge să fie năpădită de gândurile negre ce o conduc către droguri, alcool și către anturaje nepotrivite. Acest scurtmetraj va fi difuzat în şcoli, licee, spaţii publice şi pe internet. În cele din urmă, se urmăreşte diminuarea numărului de consumatori de stupefiante, alcool şi tutun.

Shadow Fest – al echipei Shadow Gaming Cluj-Napoca, va organiza un turneu de League of Legends în care vor concura echipe de 5 jucători. În urma turneului, atât echipa câștigătoare cât și locurile 2,3 și 4 vor primi premii. Proiectul își propune să pună într-o nouă lumină lumea gaming-ului, această societate care este puțin cunoscută oferind, de asemenea, jucătorilor posibilitatea de a se întâlni, de a socializa și de a face schimb de idei. Proiectul își dorește să fie o modalitate de a "scoate din casă" jucătorii și de a oferi ideii de gaming o latură socială, folositoare tuturor.

Viața de liceu – al echipei Consiliul Județean al Elevilor Cluj. „Viata de liceu" este un proiect care se va desfășura în perioada martie 2014-decembrie 2014 și urmărește să faciliteze elevilor clujeni accesul la informație prin lansarea unei reviste și a unei platforme online cu informații ce îi privesc și îi influențează pe elevii clujeni. Proiectul dorește să își atingă obiectivele prin intermediul unei reviste care urmează să fie distribuită lunar și gratuit elevilor clujeni și o platformă on-line, care va fi actualizată constant și va avea același caracter informativ precum cel al revistei.

Zilele Școlii Info – al echipei IMPACT After School Special, ce își propune apropierea elevilor faţă de activităţile desfăşurate în şcoală, fie ele formale sau non-formale, prin crearea unui mediu plăcut și propice dezvoltării acestora, cu efecte pe termen mediu și lung. Astfel, vor fi organizate activități precum mese rotunde și premierea clasei cu cele mai puține absențe, competiții sportive, bibliotecă vie cu participare din partea unor studenți clujeni, în vederea informării acestora cu privire la oportunitățile educaționale oferite de mediul academic clujean, concurs interactiv de cultură generală și sesiuni de jocuri de masă

Ziua elevului clujean – al echipei O.C.D. Proiectul își propune să promoveze în rândul elevilor o implicare activă a acestora în viața culturală cât și în activitățile extra-curriculare. Proiectul va avea loc în data de 31 mai 2014 iar în cadrul acestuia se vor desfășura activități culturale și sportive, ca Treasure Hunt, Capture the Flag, Campionat de Fotbal, Beach Volley, Bătaie cu apa, Castel, Flashmob, Bucket Ball, 4 colțuri târâș, Freesbie plus reprezentații artistice.

Felicitări tuturor celor care au aplicat la concursul de proiecte și abia așteptăm să vedem implementarea proiectelor care au primit finanțare!