Numele echipei: KST

Organizatia gazdă: The Order of the Goose

Valoarea finanțării: 2.100 lei

Povestea proiectului:

"Ghibu Clubs și-a propus implementarea a 4 cluburi/cercuri de activități extrașcolare în cadrul Liceului Teoretic ,,Onisifor Ghibu". Proiectul s-a adresat elevilor începând cu clasa a IX-a până la clasa a XII-a. Astfel, Ghibu Clubs a încercat sa rezolve nevoia elevilor de cadre proprice pentru ca aceștia să găsească moduri distractive și educative de petrecere a timpului liber si de dezvoltare a pasiunilor și hobby-urilor.

După atingerea obiectivelor stabilite: identificarea de lideri, organizarea unor campanii de promovare în școală și identificarea unor parteneri (Ceainăria Sakura), am reușit să implementăm 4 cluburi pe diverse tematici: Clubul de Artă (ArtHouse), Clubul de Teatru, Clubul de Debate și Filosofie și Clubul de cultură japoneză si anime. Am reușit să ,,antrenăm" cei 60-80 de elevi (beneficiarii direcți) în diferite activități interactive și non-formale precum: învățarea alfabetului japonez, învățarea mai multor tehnici de desen, scrierea unor piese de teatru și dezbaterea pe diverse teme sau abordarea lor din perspective diferite.

De asemenea, am încurajat colaborarea și interactțunile pozitive dintre profesori și elevi, profesoara de economie implicându-se activ ca lider al Clubului de Debate.

Clubul de Artă (ArtHouse) a fost implicat în desfășurarea unor activități specific tematicii (tatuaje cu henna, portrete, elemente de décor) în cadrul mai multor evenimente: festivalul Ghibstock, Jaxx Rock Battle si Marea Hămăceala. Cei 21 de participanți ai clubului au reușit să își urmeze pasiunile, să își organizeze mai bine timpul, să ea atenție inclinațiilor lor și să își dezvăluie talentul tinerilor participant la evenimente. Clubul de cultură japoneză și anime a participat la Ghibstock, învățând copiii să facă origami, într-un mod distractiv. Participanții clubului de debate se gândesc déjà să participle la diferite concursuri de dezbateri, iar clubul de teatru dorește să scrie și să regizeze un film."

Aplica la fondul YB