Nume echipa: Fabrica de Experimente - Charity

Valoarea finanțării: 2.500 lei

Povestea proiectului: 

"Fabrica de experimente a fost alături de copiii de la Fundația Herald din Cluj-Napoca pe data de 28 mai, o zi însorită în care vremea ne-a permis să realizăm experimentele la aer curat, afară. Ajunși cu câteva zeci de minute înainte, voluntarii noștri au pregătit mesele, cele 25 de truse marca Fabrica de experimente așteptând să fie deschise de către copilași. Nerăbdători, copiii au apărut rând pe rând, nefiind însă siguri de ce se va întâmpla. Cu toate acestea, cercetătorii-voluntari de la fiecare masă s-au asigurat că fiecare copil primește o inițiere în lumea științei.

Primul experiment, știința bomboanelor, a demonstrat cum colorantul de pe bomboanele M&M's se dizolvă, însă învelișul transparent și M-ul nu. Continuând, copiii au reușit să se joace cu balonașe din apă cu detergent de vase datorită mănușii curate pe care au găsit-o în trusă. Ultimul experiment și cel mai distractiv pentru cei mici a fost șerpișorii colorați, experiment prin care au reușit să construiască fel și fel de forme din balonașe.

La sfârșit, pe lângă trusele "#1 WOW, ce cool e apa!", fiecare copil a primit o diplomă de ucenic-cercetător și diferite dulciuri."

Aplica la fondul YB