Nume echipă: Viața de liceu

Nume organizația gazdă: Asociaţia de Sprijin a Activităţii Inspectoratului școlar Judeţean Cluj

Valoarea finanțării: 3.000 lei

Povestea proiectului: Am dorit să realizăm numărul al cincilea al revistei ''Viaţa de Liceu'' în primul rând, pentru a promova din nou accesul la informaţie. De asemenea, înfiinţarea acestei reviste a pornit de la faptul că elevii clujeni nu au o sursă stabilă şi sigură de informare, atât în legătură cu probleme educaţionale care îi influenţează în mod direct, cât şi cu proiectele, evenimentele şi acţiunile desfăşurate în municipiul Cluj-Napoca, acestea fiind făcute întocmai pentru beneficiul lor. "Viaţa de liceu" este un proiect care urmăreşte să faciliteze elevilor clujeni accesul la informaţie.

Proiectul care se derulează din 15 februarie 2014 doreşte să îşi atingă obiectivele prin intermediul acestei reviste care e distribuită gratuit elevilor clujeni şi prin platforma on-line, care are acelaşi caracter informativ precum cel al revistei. Redacţia revistei este formată din cinsprezece elevi aleşi în urma unei campanii de recrutare, care ţin şedinţele în sediul lor din incinta liceului ''Nicolae Bălcescu'', pe lângă aceştia un elev se ocupă de corectarea materialelor. Revista are până în prezent 5 numere de succes. Ultimul număr a fost finanţat de YouthBank şi a fost un adevărat succes, elevii din mai multe licee find mulţumiţi de aspect, de articole şi temele abordate, fiind şi mai nerăbdători pentru următorul.

Acest proiect este important pentru comunitatea clujeană, deoarece cu ajutorul lui încercăm să culturalizăm liceenii, să-i provocăm să citească subiecte pe placul lor şi dorim să ajutăm comunitatea clujeană să profite de accesul la informaţie. Noi, ca şi echipa organizatoare al acestui proiect, dorim că revista să fie publicată de-a lungul întregului an 2015 (de la 15.02.2015 până la 15.02.2016), o dată pe luna, aici fără să includem şi lunile vacanţei de vara (iulie şi august).

Cu ajutorul partenerilor noştri, încercăm să tipărim lunar un număr de 700-1000 de exemplare ale revistei, acestea urmând a fi distribuite în mod gratuit prin şcolile municipiului. Revista include articole ce vor acoperi cele cinci arii de interes hotărâte de către CJE Cluj (Divertisment, Educaţie, Cultural, Voluntariat şi Sport).

Aplica la fondul YB