Nume echipă: M25

Nume organizația gazdă: CEVA

Valoarea finanțării: 3.000 lei

Povestea proiectului: Totul a început cu o intrebare: "Ce se întâmplă dacă tradițiile dispar? Ce ne rămâne?" . Am realizat că tradițiile, folclorul, sunt ceea ce ne defines ca și entitate, ca și popor. Iar într-o lume a materialului, superficialului, ne înepărtăm tot mai mult de ceea ce ne definește. Și chiar dacă această evoluție este una care este normal sa aibă loc, însă ne stă în putere să ne păstrăm identitatea. Și știm că ne-ar fi extreme de greu să convingem lumea să revină la iie și la portul popular, dar dacă am adapta-o? Dacă am face-o cool? Dacă nu ar fi doar "Iie", ci "Iie Urbană".

Pornind de la aceste întrebări am pus pe picioare proiectul "Iie Urbană". Și cum am putea să promovăm mai bine un concept de cât prin artă, de această dată, arta fotografică! Dacă în primă fază ne-am dorit să convingem oamenii să se fotografieze cu ii ape stradă, în final am realizat că există metode care să aibă un impact mai mare, asupra unei mai mari mase de personae. Așa am hotărât ca "Iia Urbană" să fie de fapt, o pancartă în formă de iie, pe care oamenii să scrie de ce iubesc tradițiile și doar mai apoi să se fotografieze cu ea.

Astfel, cu noua metodă de "atac" am reușit să convingem peste 100 de personae să "poarte iia". Dar acesta este doar începutul, urmează o vară lungă, în care ne propunem ca 1000 de personae să o poarte. Și la fel de multe să participle la activitățiile din cadrul proiectului, precum evenimentul "Pictează iia" care a adunat peste 300 de persoane în jurul "cărții noastre de colorat".
Tot ce putem spune este că în vara asta, pe străziile Clujului, "o să se poarte ia"!

Aplica la fondul YB