site dirtbikeNume echipă: Refresh

Nume organizație gazdă: Asociația Derzelas

Valoarea finanțării: 2250 RON

Povestea proiectului: Având dorinţa de a organiza un eveniment care să rămână în memoria clujenilor, noi am decis să ţinem o competiţie de ciclism. Având în noi gustul aventurii, am hotărât să nu fie o simplă competiţie, ci o adevărată experienţă plină de adrenalină. Aşa că am ales un nume pe măsură: "DirtBike Făget"
Weekenduri la rând ne-am luat bicicletele şi am cutreierat pădurile pentru a alege cel mai bun traseu pentru competiţia noastră. Astfel am marcat pe hartă un traseu cu o lungime de 7 km cu dificultate ridicată, presărat de peisaje superbe şi obstacole la tot pasul. Pentru marcarea traseului am folosit 3 biciclete şi un ATV. Distracţia nu a lipsit, ne-am murdărit cu noroi din cap până în picioare.
Un alt punct important al proiectului a fost să strângem cât mai mulţi sponsori. În final i-am convins pe cei de la "Lecom Birotica Ardeal" să ne ofere banda pentru a marca traseul şi rucsacuri pe care le-am dat ca şi premii. Cei de la "Aquina" au oferit 2 vouchere, iar "DaniArt" ne-a ajutat cu articolele de promovare. De asemenea "Arcadia Vit" au oferit ceasuri sport ca şi premii.

În ziua concursului, 17 mai 2014, pe la ora 8:00 ne-am adunat toţi organizatorii şi voluntarii. I-am condus pe cei de la Crucea Roşie la punctele de prim ajutor stabilite şi am început să amenajăm "start-ul" şi "finish-ul". Am montat sistemul audio şi generatorul electric şi am aşteptat concurenţii care au început să apară de pe la ora 9:30. După ce am terminat înscrierile şi eram pregătiţi să dăm startul copiilor, ploaia şi-a făcut prezenţa. Dornici de aventură, cei mici au pornit cu capul sus în pădurea ce se întindea în faţa lor. Speriaţi fiind şi noi de vreme, comunicam neîntrerupt cu cei de la Crucea Roșie care ne confirmau poziţia fiecărui copilaş. După aproximativ o jumătate de oră, primul concurent şi-a făcut apariţia la finish, urmat în scurt timp şi de ceilalţi copii. Toţi erau plini de noroi, uzi leoarcă, dar cu zâmbetul pe buze, fiind foarte încântaţi de aventura la care au luat parte. Nici adulţilor nu le-a fost mai uşor, având de parcurs un traseu îngust şi abrupt care a devenit foarte dificil din cauza ploii. La final erau asemenea copiilor, acoperiţi de noroi şi extenuaţi, abia că mai puteau spune un cuvânt, dar extrem de fericiţi şi mândri că au terminat traseul. A urmat desemnarea căştigătorilor şi premierea acestora cu medalii, cupe şi multe alte premii oferite de sponsorii menţionaţi mai devreme.
Scopul acestui proiect a fost atragerea comunităţii clujene spre ciclism şi spre natură, învăţându-i să o respecte. Nu în ultimul rând, noi am avut ca şi ţel și ajutarea copiilor din cadrul Asociaţiei DERZELAS, prin donarea banilor strânși din taxa de participare.
În urma acestui proiect ne-am consolidat abilităţile noastre de comunicare, de muncă în echipă şi am văzut cu ochii noştrii ce presupune realizarea unui asemenea eveniment. Ne propunem pe viitor, organizarea unei noi ediții DirtBike care să ofere tinerilor pasionați de ciclism experiențe noi și să atragă un număr cât mai mare de participanți.
Mulţumim YouthBank şi sperăm la o viitoare colaborare.

Aplica la fondul YB