ptsite noicreamNume echipă: Cneriștii

Nume organizație gazdă: Asociația Tineretul pentru Dezvoltare Locală Cluj-Napoca

Valoarea finanțării: 2500 RON

Povestea proiectului: Proiectul „Noi creăm viitorul" s-a născut în momentul în care membri „în vârstă" ai proiectului au conștientizat în cadrul unui interviu pentru o bursă lipsa acestei componente din educația elevilor. Inițial, ideea a debutat în toamnă pentru elevi liceeni clujeni. Observând cererea crescută pentru un astfel de eveniment, organizat minimalist pe atunci, și văzând impactul pe care îl au cursurile asupra participanților, aceștia au luat decizia de a organiza ceva mai mare, din care întreaga societate să aibă de câștigat. Imediat, lor li s-au alăturat încă alți 2 membri, și astfel s-a format echipa Cneriștii.

Evenimentul constă în organizarea unor sesiuni de training și workshop pentru 60 liceeni din mai multe orașe din țară. Activitățile au fost planificat pe trei direcții: Dezvoltare personală (Leadership, Munca în echipă), Dezvoltare profesională (Scrierea unui CV) și Perspective culturale. Trainerii invitați sunt persoane cu experiență în domeniu, provenind fie din mediul ONG (reprezentanți ARDOR Transilvania), fie din mediul de afaceri (persoane care lucreaza în diferite firme sau sunt antreprenori), fie din mediul academic (persoane care predau la facultăți din cadrul UBB). Au fost în total 12 sesiuni, împărțite în două zile intense de muncă dar și bună dispoziție.
Sesiunile de training au culminat cu o sesiune de scriere de proiecte/brainstorming, tinerii participanți grupându-se în echipe, la alegere, pentru a concepe proiecte viitoare pe care să le deruleze împreună.
Printre altele, acest proiect doreste să arate comunității clujene că noi, liceenii, suntem implicați și dorim să investim în educația noastră, încercând astfel să schimbăm o mentalitate greșită, tot mai des vehiculată.

 

Aplica la fondul YB