site viataNume echipă: Consiliul Județean al Elevilor Cluj

Nume organizație gazdă: Asociația de Sprijin a Activității ISJ Cluj

Valoarea finanțării: 2500 RON

Povestea proiectului: A fost odată ca niciodată o ședință a biroului executiv al CJE Cluj înainte de Crăciun, într-o cafenea, pentru a putea stabilii calendarul cu activități pe anul 2013-2014. Printre alte proiecte deja existente noi am decis că în acest an trebuie să schimbăm ceva, trebuia să ajungem ca toți elevii din Cluj să știe că există o structură reprezentativă în spatele lor, iar una dintre idei a fost să facem o revistă care să fie distribuită gratuit în licee, scopul inițial fiind cel de promovare a Consiliului. Din punctul meu de vedere, al coordonatorului acestui proiect, idea nu mi-a surâs deoarece știam că este un lucru destul de greu și în gândul meu îmi veneau imaginile cu revistele școlii, reviste literare care nu sunt foarte atractive. Așadar Crăciunul a trecut iar în prima săptămâna a noului an ne-am întâlnit la unul dintre membrii BEx-ului acasă pentru a stabilii detalile revistei. 

 

Dintre toate lucrurile care trebuiau stabilite, cel mai greu a fost să alegem numele. După un brainstorming și niște telefoane pentru păreri am decis că "Viața de Liceu" sună mult mai bine decât "Verde la Informație".
În prima săptămână de școală am dat un call în toate școlile și pe pagina de Facebook pentru a putea alege o redacție formată din elevi din cât mai multe licee, între timp întâlnindu-ne cu coordonatorii Ziarului Studențesc și cu un redactor Adevărul pentru a ne putea lămuri unele lucruri organizatorice legate de redacție și de formatul revistei. După call am primit 40 de articole scrise de elevi din peste 15 licee și am chemat la interviurile oraganizate în sediul CJE cu ajutorul ZS 20 de elevi, dintre care am selectat 12 redactori.
După ce am aplicat cu acest proiect la Primărie am decis să apelam și la programul YB pentru promovare și pentru a putea mări proiectul și impactul acestuia, prin platforma online a revistei.
Așadar, scopul și povestea acestui proiect a fost aceea de a crea o sursă stabilă de informare în rândul elevilor, cât mai atractivă, pentru a avea accesul la informații despre voluntariat, sport, cultură, divertisment și educație într-un loc și să fie "o revistă pentru liceeni, scrisă de liceeni".

 

Aplica la fondul YB