Nume echipă: 9 fete și un băiat

Nume organizaţie gazdă: Asociația Dreams for Life

Valoarea finanţării: 2.900 RON

Povestea proiectului: Ideea ne-a venit în timpul unei ore de desen, când am fost rugați să pregătim ceva pentru Zilele Școlii. Dintre toate ideile propuse, cel mai mult ne-a surâs cea de a face un film.

La început majoritatea colegilor noștri au fost entuziasmați în legătură cu această idee. Ne doream să facem un film, însă la momentul acela nu conștientizam ce înseamnă asta, efortul pe care trebuie să-l depunem pentru realizarea lui. Cu această idee vag schițată în minte am mers încântați la următoarea oră, cea de istorie, și i-am spus profesoarei, Lucia Copoeru, că ne dorim să facem un film despre viața la liceu. După ce s-a asigurat că suntem uniți în acest demers, ea ne-a oferit ajutorul ei, deși era conștientă că ne va fi greu să facem un film așa cum îl aveam noi în minte. Tot ea a fost cea care ne-a propus să transformăm acest scurt-metraj într-un proiect pe care să-l depunem la YouthBank, cu speranța că vom primi finanțare, lucru care s-a și întâmplat după ce ne-am întâlnit de câteva ori pentru redactarea proiectului. Am hotărât că de rezultatele acestui proiect (cărțile) vor beneficia elevii și profesorii școlii din Luna de Sus.

În continuare, am filmat secvențe pentru film, l-am montat, l-am promovat și am strâns cărți. Pe parcursul proiectului am întâmpinat numeroase dificultăți derivate din faptul că era pentru prima dată când făceam ceva de acest gen și din faptul că așteptările noastre nu au corespuns întru-totul cu realitatea. Am reușit însă să ne mobilizăm și să trecem peste toate dificultățile apărute. Pe lângă YouthBank, am mai fost sponsorizați și de Orhideea ECO-SPA și de BIG FITNESS, care ne-au oferit premiile pentru tombola pe care am organizat-o în cadrul proiectării filmului la Cinema Mărăști.

La sfârșitul acestui proiect ne putem declara mulțumiți și încântați că am reușit să îl realizăm prin forțe proprii. Cu toate că a fost o experiență care ne-a consumat mult timp și energie, lucrurile pe care le-am învățat compensează.