concursNume echipă : Vox Nova

Nume organizaţie gazdă: Casa de Cultură a Studenților

Valoarea finanţării: 2.130 RON

Povestea proiectului: Fiind niște tineri pasionați de literatură, membrii echipei de proiect au decis să realizeze un proiect prin care să promoveze pasiunea pentru lectură și talentul și creativitatea literară. Proiectul a avut două părți: în prima parte, tinerii au organizat Concursul Național de Creație Literară "Mihai Eminescu", conceput pe trei secțiuni: poezie, proză și eseu, fără a avea o temă impusă.

Fiecare din cele trei secțiuni s-a bucurat de o atenție deosebită din partea tinerilor scriitori, în total adunându-se un număr de 45 de lucrări, atât din Cluj, cât și din restul țării. Având ca participanți elevi din clasele VIII-XII, concursul a avut ca laureați 7 tineri, dintre care doi din Cluj. Dorința de afirmare, spiritul inovator și curajul au fost reprezentative pentru spiritul concursului, tinerii surprinzând prin maturitate în gândire și talent sciitoricesc.

În a doua parte, membrii echipei au organizat un club literar, numit "Vox Nova", promovat prin afișe și prin viu grai. Chiar dacă numărul participanților nu a fost foarte mare, tinerii se arată încrezători în viitorul acestui club datorită potențialului și dechiderii celor prezenți.

Considerându-și proiectul un succes, membrii echipei de proiect speră ca acest concurs să devină o tradiție, iar clubul de carte o componentă esențială a comunității literare clujene.

"Am fost plăcut surprinși să constatăm, la jurizare, că avem 45 de lucrări, dintre care 80% din afara Clujului!" (Andrei Dullo, lider de echipă)