dotartNume echipă : DOTT Team

Nume organizaţie gazdă: Fundația AltArt

Valoarea finanţării: 3.000 RON

Povestea proiectului: Aflat la cea de-a doua ediție Festivalul de artă DOTT, un concurs de artă destinat tinerelor talente, și-a propus să stimuleze tinerii clujeni spre a-și dezvolta talentul artistic și pasiunea în acest domeniu. Experiența primei ediții le-a permis membrilor echipei să realizeze un festival cu un impact mai mare, care a atras mai mulți concurenti.

Concursul s-a desfășurat pe trei categorii: film, fotografie și desen și au participat în total 113 tineri, cu 432 lucrări. Cei care doreau să participe își puteau înscrie lucrările pe site-ul festivalului, unde au și fost jurizate de către vizitatori.

Ultima etapă în desfășurarea proiectului a reprezentat evenimentul de premiere a lucrărilor. Acesta s-a desfășurat într-un club din oraș, fiind prezenți nu doar concurenții, ci si persoane interesate de artă. Expunerea fotografiilor și a desenelor a fost urmată de proiecții ale scurtmetrajelor înscrise. Seara s-a încheiat cu festivitatea de premiere, unde au fost acordate peste 30 de premii și mentiuni.

„Ne-ar plăcea să-l transformăm într-o tradiție anuală la Cluj". (Tudor Pavel, lider de echipă)