viceversaNume echipă : Viceversa

Nume organizaţie gazdă: Fundația AltArt

Valoarea finanţării: 3.000 RON

Povestea proiectului: Trupa de teatru Viceversa, aparținând Liceului Teoretic "Mihai Eminescu", și-a stabilit un scop nobil – un grup de tineri talentați au avut o inițiativă remarcată de publicul clujean iubitor de teatru, fapt dovedit de bilanțul realizat la finalul festivalului: săli pline de spectatori și un festival reușit.

Spre deosebire de prima ediție a acestuia, cea de-a doua a adus ceva nou - concursul. Pe langa trupele înscrise în concurs, au mai existat reprezentații extra, toți membri trupelor de teatru participând de asemenea la workshop-uri pe tema teatrală. Totodată, după ultima reprezentație, a urmat ziua dedicată vizitării Clujul, pentru ca mai apoi să se decerneze premiile Festivalului. Oferind o șansă de afirmare tinerilor actori și reușind să ilustreze teatrul la valoarea și potențialul lui real, a doua ediție a Festivalului Viceversa a lăsat în urmă clipe memorabile atât participanților, cât și spectatorilor.

"Putem spune că festivalul acesta a fost mai mult decât o simplă reuniune de teatru. S-a creat o mare de prietenii." (Rudolf Herțeg, Lider de echipă)