histrioniadaNume echipă : Consiliul Județean al Elevilor

Nume organizaţie gazdă: Asociația de sprijin a Activiății Inspectoratului Școlar Județean

Valoarea finanţării: 2.200 RON

Povestea proiectului: Fiind deja o tradiție în cadrul Consiliului Județean al Elevilor, organizarea Festivalulului de teatru Histrioniada Liceenilor a reprezentat o reală provocare pentru noua conducere, care și-a propus realizarea unui eveniment de anvergură într-un timp scurt. 

Demonstrându-și spiritul inovator, ambiția și perseverența, membrii echipei au reușit să adune laolaltă 11 trupe de teatru, dintre care 6 din afara județului Cluj și câteva sute de spectatori într-un adevărat spectacol. Cele trei zile de teatru, work-shopuri pe teme din domeniu, momente artistice și recitaluri au fost încununate de un recital al artistului Emeric Imre, personalitate marcantă în muzica folk. În ciuda micilor dificultăți apărute la nivel de organizare și manageriere a resurselor, tinerii au reușit să treacă peste și să își atingă scopul propus: crearea unui cadru potrivit dezvoltării artistice a tinerilor actori liceeni și oferirea unui refugiu tuturor celor care doresc să scape din banalul activităților de zi cu zi.

"Am avut o surpriză plăcută când am văzut numărul mare de spectatori și de participanți la acest festival și am fost plăcut uimiți să vedem că s-au format legături între liceele participante, că s-au stabilit relații de prietenie între liceeni și profesorii de actorie și public" (Liana Petrule, lider de echipă)