inotamNume echipă : Hope

Nume organizaţie gazdă: CCSH Lamont

Valoarea finanţării: 2.575 RON

Povestea proiectului: Inițiat de membrii echipei Hope, prima echipă de înot formată din persoane cu deficiențe vizuale și persoane nevăzătoare, proiectul a avut ca scop trezirea interesului pentru sport în rândul persoanelor cu deficiențe. Astfel, tinerii și-au propus să inițieze în tainele înotului 10 elevi ai Liceului pentru Deficienți de Vedere.

Bazându-se pe experiența acumulată și cunoscând greutățile pe care aceștia le-au întâmpinat, membrii echipei și-au ajutat colegii să își învingă temerile și să învețe să înoate, așa cum au făcut-o și ei. Astfel, dând dovadă de perseverență și curaj, ei au reușit să înlăture barierele care împiedică persoanele cu deficiențe vizuale să practice înotul. Prin activitățile organizate pentru cei 10 colegi, aceștia au demonstrat că sportul este accesibil tuturor și oferă satifacții multiple. Rezultatele au fost de un real succes, majoritatea celor inițiați dorind să continue practicarea acestui sport.

„S-a lucrat individual, adică fiecare membru al echipei a învățat un elev nevăzător sau cu deficiențe de vedere să înoate. A fost prima ocazie să învățăm pe cineva să înoate și ne-a plăcut foarte tare. Colegii ne-au ascultat, experiența noastra ne-a ajutat să le explicăm cum să respire, plutească în apă" (Ana Ciorap, lider de echipă)