restaurantNume echipă : Pinguinul Bucătar

Nume organizaţie gazdă: Asociația Părinților Pinguinul

Valoarea finanţării: 3.000 RON

Povestea proiectului: Patru elevi ai liceului Tehnofrig, viitori tehnicieni în gastronomie, și-au propus să își dedice orele de practică culinară copiilor cu o situație financiară precară. Astfel un număr de 406 elevi, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, provenind din familii defavorizate, au beneficiat de un meniu complet și au învățat bunele maniere ale unui client într-un restaurant și consecințele nefaste ale mâncărurilor de tip fast-food.

Cei mici s-au arătat foarte încântați de meniu și de prezentări, fiind nerăbdători să aplice cele învățate într-un restaurant adevărat. În continuare echipa dorește să realizeze și alte campanii de informare a elevilor din școala lor cu privire la alimentația sănătoasă.

„Rezultatele obținute au fost foarte bune, ne-a surprins într-un mod plăcut cooperarea copiilor și curiozitatea de a afla lucruri, informații noi!" (Feher Erika, lider de echipă)