ojucarieobucurieNume echipă : The Nanny's

Nume organizaţie gazdă: Asociația Little People Romania

Valoarea finanţării: 2.550 RON

Povestea proiectului: Desfășurat pe parcursul a 8 săptămâni, proiectul și-a propus sprijinirea copiilor internați în secția Spitalului de Copii Pediatrie IV, bebeluși între 0-3 ani, care suferă de malnutriție și prezintă întârzieri în dezvoltarea fizică și cognitivă. Membrii echipei, împreună cu voluntarii Little People au avut posibilitatea de a-i ajuta pe copii pentru a se adapta mai ușor la situația de a fi internați în spital, oferindu-le un mediu mai stimulativ pentru o mai bună dezvoltare fizică și intelectuală.

În acest scop, au cumpărat jucării terapeutice și diferite obiecte (CD Playere, cărți) care au facilitat interacțiunea între voluntari și copiii internați, creând totodată o atmosferă mai plăcută. Aceștia au avut acces la jucăriile procurate doar în prezența unui voluntar sau a pshihologului pentru a asigura eficiența și folosirea adecvata a acestora. Membri echipei au mizat pe continuitatea proiectului, bebelușii, cât și cadrele medicale urmând să beneficieze în continuare de jucăriile cumpărate.

"Voluntarii care desfășoară săptămânal activități alături de copii au ocazia de a interacționa și de a spirijini în mod direct copiii în scopul dezvoltării normale. Echipa noastră, cât și alți voluntari ai asociației Little People implicați în proiect vizitează secția în fiecare zi, sub supravegherea unui psiholog calificat." (Amelia Boitor, lider de echipa)