cluj-cheiNume echipă : Liga Verde

Nume organizaţie gazdă: Asociația Tineretului Român Unit - ASTRU Cluj

Valoarea finanţării: 2.800 RON

Povestea proiectului: Pasiunea pentru excursiile în aer liber i-a determinat pe un grup de tineri să remarcheze traseul Cluj-Napoca – Cheile Turzii, care devenise riscant din cauza lipsei marcajelor. Remarcarea traseului s-a dovedit a fi un bun prilej pentru ca tinerii să își demonstreze abilitățile de muncă în echipă. În ciuda condițiilor meteo nefavorabile, echipa a reușit să își atingă obiectivele.

După realizarea părții tehnice, a urmat inaugurarea traseului, promovată în rândul elevilor și al studenților cu ajutorul afișelor. Evenimentul a fost un real succes, având în vedere faptul că 25 de persoane s-au alăturat membrilor echipei. Echipa de liceeni le-a oferit astfel tinerilor clujeni ocazia de a-și petrece timpul liber în natură, de a ieși din mediul artificial al orașului și de a lega noi prietenii.

„Privind retrospectiv, suntem mulțumiți de ceea ce am realizat, avându-i alături pe YouthBank și pe Salvamont. Am reușit să ne unim forțele în vederea împlinirii unui scop comun, acela de a facilita întâlnirea dintre Om și Natură, dar și acela de a corecta ceva ce nu era în ordine. Daca vom reuși să semnalăm și să corectăm fiecare element care nu este la locul lui, vom trăi într-o lume mai frumoasă și mai bună, așa cum ne-o dorim cu toții." (Adi Oana, lider de echipă)