"Povestea mea în YouthBank a început în toamna celui de al doilea an de implementare al programului în Cluj-Napoca. Îmi place să cred că și eu și YouthBank aveam nevoie unul de celălalt în acel moment: eu de o echipă de voluntari alături de care să realizez lucruri de care să mă pot mândri, iar el de copii entuziaști care să investească în program toate resursele de care dispune un elev de liceu.

Și deși nu știam decât că intru într-un program ce suna incredibil de bine în fluturașul de promovare, așteptările mele superficiale de la început au fost rapid șterse cu buretele. De ce? Pentru că nicio prezentare nu îți poate explica în totalitate ce înseamnă YouthBank. Îți poate trezi interesul, însă restul de tine depinde și de cum știi să profiți de oportunitățile care ți se oferă.

YouthBank mi-a depășit orice așteptări în cei doi ani în care ne-am bucurat de tovărășia celuilalt, am făcut lucruri pe care nu credeam că le voi face la 15-16 ani, ci speram să le fac câțiva ani mai târziu, am crescut de la Andreia mică la o persoană pregătită să pornească pe propriul drum, alături de valorile programului bine întipărite în minte: principialitate, respect, prietenie, perseverență, devotament.

Dar YouthBank a însemnat întotdeauna pentru mine mai mult decât ocazia de a cunoaște oameni importanți din Cluj-Napoca sau de a părea interesantă în fața colegilor mei fiindcă le dau bani să își implementeze proiecte. Acum, la nici trei ani de la ieșirea mea din program nici măcar nu îmi mai amintesc câți bani am strâns sau câte proiecte au aplicat pentru finanțare.

Pentru mine YouthBank a fost și rămâne programul meu de suflet fiindcă este locul în care m-am format ca personalitate, în care mi-am găsit cei mai buni prieteni alături de care încă râd și, mult mai rar ca înainte, plâng, în care am trăit cei mai frumoși ani de liceu.

Este singura experiență care îmi doresc să nu se fi terminat niciodată și de care nu a încetat niciodată să-mi fie dor. De aceea întotdeauna o să mă mândresc că am avut ocazia să-mi scriu propria poveste de YouthBank-er."