allweneedismusicNume echipă : School of music

Nume organizaţie gazdă: Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu

Valoarea finanţării: 2.400 RON

Povestea proiectului: Desfășurat în luna mai a anului 2010, proiectul și-a propus organizarea unui festival de muzică pentru tineri, în scopul strângerii de fonduri pentru ajutorarea elevilor Liceului pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca. Cele trei seri de concerte cu muzică rock și folk desfășurate într-un club local au atras persoane de toate vârstele, dornice atât să ajute cauza susținută de proiect, cât și să se delecteze în compania unor artiști recunoscuți de către lumea muzicală autohtonă.

Citeste mai mult...

bibliotecaNume echipă : B

Nume organizaţie gazdă: World Vision

Valoarea finanţării: 3.000 RON

Povestea proiectului: Un grup de tineri entuziaști și motivați au creat un proiect prin care au reușit să îmbunătățească viețile copiilor din comuna Iara, folosindu-și creativitatea și puterea de convingere. Identificând nevoia de cărți a școlii din această comună, aceștia și-au mobilizat colegii și au derulat o campanie media de strângere de fonduri și de carte, prin afișe, fluturași și apariții în presa locală.

Citeste mai mult...

gameNume echipă : CGC Team

Nume organizaţie gazdă: Asociația Little People

Valoarea finanţării: 2.996 RON

Povestea proiectului: Din dorința de a crea ceva unic, original și totodată necesar, membrii echipei Cluj Game Community au decis crearea unui club cu jocuri de societate, singurul de acest gen din localitate. Tinerii au fost nevoiți să facă față unor provocări precum găsirea unui spațiu, promovarea clublui nou înființat, atât în școli, cât și în întreaga comunitate clujeană.

Citeste mai mult...

concursNume echipă : Vox Nova

Nume organizaţie gazdă: Casa de Cultură a Studenților

Valoarea finanţării: 2.130 RON

Povestea proiectului: Fiind niște tineri pasionați de literatură, membrii echipei de proiect au decis să realizeze un proiect prin care să promoveze pasiunea pentru lectură și talentul și creativitatea literară. Proiectul a avut două părți: în prima parte, tinerii au organizat Concursul Național de Creație Literară "Mihai Eminescu", conceput pe trei secțiuni: poezie, proză și eseu, fără a avea o temă impusă.

Citeste mai mult...

dotartNume echipă : DOTT Team

Nume organizaţie gazdă: Fundația AltArt

Valoarea finanţării: 3.000 RON

Povestea proiectului: Aflat la cea de-a doua ediție Festivalul de artă DOTT, un concurs de artă destinat tinerelor talente, și-a propus să stimuleze tinerii clujeni spre a-și dezvolta talentul artistic și pasiunea în acest domeniu. Experiența primei ediții le-a permis membrilor echipei să realizeze un festival cu un impact mai mare, care a atras mai mulți concurenti.

Citeste mai mult...