Avem câteva etape principale. Mai întâi, cea de recrutare și selecție, prin intermediul căreia ne înnoim echipa în fiecare an. Aceasta etapă presupune promovarea programului în licee în vederea primirii aplicațiilor și selecției noilor membri, realizată de către actuala echipă, în urma interviurilor și a unei sesiuni de evaluare în grup a candidaților. După ce s-a format noua echipă, aceasta participă la o serie de traininguri care au ca scop pregătirea membrilor pentru celelalte etape.

Apoi urmează etapa de strângere de fonduri. Exista o anumită sumă pe care trebuie să o strângem, ținând cont de indicatorii stabiliți la nivel național și de suma mobilizată în anul anterior. Modalitatea prin care strângem banii respectivi rămâne la decizia noastr. Avem mecanisme tradiționale de strângere de fonduri, precum organizarea de evenimente (evenimente sportive, cine VIP, concerte, petreceri tematice) sau vânzarea de felicitări companiilor, dar putem oricând să venim cu idei noi.

Odată ce am strâns banii, continuăm cu etapa de acordare de granturi (adică etapa de Grant Making). Mai exact, promovăm concursul de acordare de fonduri și încurajăm liceenii să aplice cu un proiect pe care noi sa il finanțăm. Dupa ce se termină perioada de aplicare, ne întalnim, discutăm fiecare proiect, luăm interviuri echipelor care au aplicat și apoi, bazându-ne pe niște criterii clare și obiective, dăm note proiectelor. În urma acordării notelor obținem un clasament și primele proiecte, în limita sumei pe care o avem la dispoziție, primesc finanțare.

Monitorizăm proiectele finanțate pentru a ne asigura că totul merge bine și le acordăm ajutorul nostru echipelor de proiect, iar apoi sărbătorim finalul anului.

Aplica la fondul YB