balcescu tine contNume echipă : CE Bălcescu

Nume organizaţie gazdă: Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu

Valoarea finanţării: 2.000 RON

Povestea proiectului: Proiectul şi-a propus realizarea unui film documentar despre universităţile clujene şi proiectarea lui într-un cinematograf clujean elevilor de liceu, având şi o parte socială, suma obţinută din vânzarea de bilete fiind donată.

„Ideea proiectului ne-a venit în urma unor observaţii cu privire la faptul că în ultimii ani numărului de elevi care aleg universităţile clujene ca oportunităţi de continuare a studiilor este în scădere. Dorind să-i ajutăm, am considerat că realizarea unui film documentar va avea cel mai mare impact asupra lor.

De asemenea, ne-am gândit că banii strânşi din vânzarea biletelor ar putea fi folosiţi pentru a ajuta o persoană bolnavă, care ar beneficia la maxim de aceştia. Această persoană este Rusu Dan Mihai, în vârstă de 14 ani, bolnav de leucemie, dar cu şanse mari de vindecare.

În urma finalizării proiectului, am reuşit să strângem 3500€, care îl vor ajuta în tratamentul pe care îl urmează în Israel. Filmul a reuşit să trezească interesul liceenilor pentru universităţile din Cluj-Napoca, noi sperând ca în acest fel să aducem şi un aport educativ comunităşii, nu doar să mizăm pe partea financiară.

În final, putem spune că proiectul a fost unul bilateral, privind atât comunitatea clujeană ca întreg, dar şi ajutarea unor persoane în nevoie."