nostalgiaNume echipă : Butterfly

Nume organizaţie gazdă: Asociatia Encyclopaedia

Valoarea finanţării: 1.170 RON

Povestea proiectului: Șase liceeni din Liceul Teoretic „Apaczai Csere Janos" și-au propus să readucă între pereții școlii lor spriritul anilor 60-80, oferind profesorilor, elevilor și parintilor produse din cele mai diverse.

„Noi am primit o finanţare în valoare de 1170 RON de la YouthBank. Din aceşti bani am organizat Clubul Nostalgia, mai exact o cafenea pentru foştii elevi şi profesorii Liceului „Apaczai Csere János", respectiv un bufet pentru copii. Oferta noastră a inclus o varietate răcoritoare, cafele, sandvişuri, fructe, prăjituri şi îngheţată. Proiectul nostru, purtând numele de „Clubul Nostalgia", s-a desfăşurat în perioada 28-30 mai în cadrul Zilelor Şcolii. Am postat afişe pe holul şcolii pentru a oferi informaţii tuturor despre proiectul nostru.

Timp de o săptămână am pregătit toate cele necesare pentru inaugurarea Clubului Nostalgia. Am decorat două săli, una pentru cafenea, iar alta pentru bufet. În cafenea decoraţiunile au fost în stilul anilor '60-'80.

Această mică afacere a noastră a fost un adevărat succes. Clienţii noştri au fost foarte mulţumiţi de felul în care i-am servit şi de preţurile consumabilelor. Mulţumită numărului foarte mare de clienţi am reuşit să obţinem un profit din care am cumpărat un aparat multiplicator performant care din luna septembrie 2009 va fi la dispoziţia elevilor şcolii noastre. În acest fel, ei nu vor fi nevoiţi să iasă din clădirea şcolii."