festival de artaNume echipă : DigiArt

Nume organizaţie gazdă: Fundația AltArt

Valoarea finanţării: 2.400 RON

Povestea proiectului: Un festival de artă – iată ce și-au propus liceenii Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu". Ca niște adevărați profesioniști, ei au parcurs un proces complex de concepere și implementare a proiectului: de la identificarea de nevoi și crearea teoretică a festivalului, la organizarea acestuia până în cele mai mici detalii.

„Doream să facem un proiect prin YouthBank și ne gândeam ce ar prinde bine tinerilor de astăzi. După indelungi dezbateri și schimbări de idei a început să ia formă Festivalul de artă DOTT. De-a lungul implementării am avut de-a face cu realizarea site-ului, căutarea sponsorilor și partenerilor media, design-ul fluturașilor și afișelor, filmarea și montarea filmulețului de intro și în final înscrierea participanților pe site, organizarea evenimentului și toate hârtiile și documentele ce trebuiau întocmite pentru decontări, pentru acordarea premiilor și altele. Aceste două luni se poate spune că au fost lungi dar cu folos, am învățat toți lucruri prin practică, știm pe viitor cum se realizează un proiect și cât de important este lucrul în echipă, planificarea, marketing-ul și implicit partenerii media.

Desigur că au fost alături membrii YouthBank de fiecare dată când ne împotmoleam și au fost acolo să ne împingă de la spate să continuăm și să aducem la bun sfârșit tot ceea ce ne-am propus. Sperăm ca participanții la concurs să fie mulțumiți de desfășurarea lui, că i-am ajutat cum ne-am propus și, desigur, că vor participa și la anul!"