viceversaNume echipă : Viceversa

Nume organizaţie gazdă: Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca

Valoarea finanţării: 1.608 RON

Povestea proiectului: Organizarea unui festival de teatru presupune multă tenacitate, ambiție, dăruire și desigur multă muncă, iar elevii Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" au demonstrat că acestea sunt noțiuni pe care le cunosc, reușind să își îndeplinească visul.

"Ideea de festival aniversar o aveam în minte de anul trecut. Proiectul a fost la început o joacă cu ambiția, dorința de a sărbători 5 ani de existență a trupei VICEVERSA. După aflarea rezultatelor selecției, gluma s-a îngroșat și ne-am dat seama că Cineva acolo sus, vrea ca acest festival să aibă loc. Acest gând ne-a ambiționat și ne-a făcut să trecem peste oboseala care se acumula, să străbatem Clujul în lung și în lat de la Blaga la Coșbuc, de la Coșbuc la Eminescu și din nou la Blaga, toate în cinstea artei lui Caragiale.

După 4 săptămâni, într-o zi de vineri, la 4 dimineața, prima formație de teatru ajungea în Cluj, trupa ERRA din Ploiești sosea în gară – la cămin – la sala de spectacole, în seara aceleiași zile. Trei zile au trecut repede, dar avem siguranța că nici un participant nu le va uita. S-au cunoscut 80 de tineri din colțuri diferite ale țării, urmând ca mai apoi să cunoască 2 actori ai Teatrului Național Cluj, Vasilică Stamatin și Ruslan Bârlea, iar munca tuturor avea să fie admirată de peste 1000 de spectactori participanți la festival pe parcursul celor 3 zile de desfășurare a acestuia.

Prima experiență de acest gen a fost un real succes în viziunea noastră, succes confirmat în feedback-ul pe care l-am primit de la participanți. "