invatam sa daruimNume echipă : Ecco- Effect

Nume organizaţie gazdă: Colegiul Național George Barițiu

Valoarea finanţării: 2.650 RON

Povestea proiectului: "În prezent, stresul cotidian și preocuparea pentru propria persoană ne face de multe ori să uitam de categoriile defavorizate din societate. Toată povestea proiectului a pornit de la ideea că o profesoară de la noi din liceu are două fetițe autiste, iar apoi am aflat și că cei de la Fundația Comunitară Cluj - YouthBank sponsorizează liceenii pentru implementare de proiecte, astfel fiind și mai deciși să începem proiectul.

La început cred că nu prea multa lume știa ce înseamnă de fapt autismul, dupa aceea însă am aflat de la Asociația Autism Transilvania ce înseamnă autismul și mai ales că acesta se poate trata."

După ce au conceput proiectul și au primit finanțarea, membrii echipei au început să caute o sală și parteneri media. A urmat vânzarea de bilete, concomitent cu promovarea prin afișe, fluturași, presă și viu grai prin licee. Plini de entuziasm și dorința de a schimba ceva, tinerii au obținut sponsorizări și suport de la diverse firme locale, ideile lor bune fiind auzite din prima clipă. De asemenea, pentru evenimentul realizat într-un club local, aceștia au convins o trupă binecunoscută ca lupta pentru o cauză care merită să fie susținută, beneficiind de serviciile trupei Personal în ziua evenimentului.

"Toată această poveste s-a încheiat mai bine decât ne-am fi așteptat noi, adunându-se în total cu sponsorizări cu tot 4942 Ron, iar după câteva zile de la încheiere am fost chemați de cei de la Autism Transilvania pentru a ne mulțumi și am aflat că deja cumpăraseră niște spaliere și alte obiecte necesare terapiei. Acestea erau planificate mai demult, dar nu au reușit să le obțina datoriă lipsei banilor – însă auzind toate acestea, bucuria noastră a fost imensă, știind că i-am putut ajuta."