Nume echipă : Neuro

Nume organizaţie gazdă: Asociația Little People Romania

Valoarea finanţării: 3.000 RON

Povestea proiectului: Trei liceeni din Liceul teoretic „Gheorghe Șincai" au dorit să ajute comunitatea în mod activ, dovedind astfel că le pasă și că voluntariatul este o activitate pe care o desfășoară cu plăcere.

„Proiectul a presupus eficientizarea activităților de relaxare a pacienților din cadrul Spitalului de Psihiatrie Infatilă Cluj-Napoca. Acest lucru a constat în achiziționarea de materiale pentru activitățile artistice și recreative desfășurate cu copiii: calculator, cărti, jucării, materiale pentru desen, pictură, etc. Toate materialele fiind folosite de către copii internați sub supravegherea voluntarilor echipei, la rândul lor fiind supravegheați de către personalul medical. Materialele au fost achiziționate de către voluntarii implicați, la sugestiile personalului medical. Se are în vedere, după finalizarea și strângerea creațiilor copiilor, organizarea unei expoziții care va avea ca scop atragerea atenției comunității asupra talentului închistat de prejudecăți al copiilor și persoanelor cu probelme psihice în general.

Beneficiarii au fost în primul rând copii din spital, care au beneficiat de o schimbare în bine în ceea ce privește atmosfera și starea generală. Totodată, personalul medical a apreciat eforturile depuse de către membrii echipei. Voluntarii au obținut o satisfacție personală importantă și încurajarea necesară continuării proiectului. Asociația „Little People" a oferit și ea sprijinul necesar ca organizație gazdă și a susținut inițiativa voluntarilor, iar YouthBank a reușit să o materializeze."