afriqueNume echipă : Cuore Team

Nume organizaţie gazdă: Școala Internațională - Fundația Copii Fericiți

Valoarea finanţării: 1.000 RON

Povestea proiectului: Having fun & Studying à l'Afrique a avut ca scop realizarea unui spaţiu propice dezvoltării copiilor preşcolari din cadrul Asociaţiei Familia Regăsită întrucât aceştia nu dispuneau de resurse financiare pentru crearea acestui spaţiu.

Dorinţa membrilor echipei a fost să realizeze un spaţiu în care copiii să îşi poată desfăşura atât activităţile didactice, cât şi cele de divertisment, aceşti copii fiind cu precădere copii orfani şi copii abandonaţi, cu vârste cuprinse între 5 - 14 ani. Activităţile derulate pentru atingerea acestui scop s-au rezumat la achiziţionarea a 2 mese şi 5 scaune pentru copiii preşcolari, a câteva rafturi pe care copiii să îşi aşeze cărţile, caietele, jocurile, etc., la amenajarea unui mic spaţiu destinat copiilor cu foarte multă energie şi cărora le place muzică - pentru această achizitionandu-se câteva instrumente africane ( tobe, fluiere). Mai mult, acţiunile practice au fost însoţite de acţiuni de divertisment, concretizate într-o serbare realizată exclusiv de copii(poezii, muzică, jocuri cu materiale didactice achiziţionate de membrii echipei etc). De ce a fost acest proiect important pentru cele trei liceene?

"Acest proiect este foarte important pentru noi deoarece ne dorim că în ultimul nostru an de liceu să fim de folos acestor copii care au nevoie de ajutorul comunităţii noastre şi în acelaşi timp să demonstrăm că în ciuda vârstei putem să realizăm ceva pentru oraşul nostru."