diferitiegaliNume echipă : NAPH

Nume organizaţie gazdă: Fundația Estuar

Valoarea finanţării: 1.000 RON

Povestea proiectului: Proiectul "Diferiţi dar egali" a presupus organizarea unei zile speciale de care au beneficiat persoanele cu dizabilităţi din judeţul Cluj. Această activitate, al cărei scop a fost schimbarea mentalităţii referitor la persoanele cu dizabilităţi şi integrarea acestora în societate, a constat în organizarea de jocuri, concursuri şi program recreativ.

Spaţiul a fost amenajat cu baloane, confetti, muzică, pregătindu-se şi un bufet, pentru a se crea o atmosferă cât mai familiară. Fiecare membru al echipei şi colaboratorii s-au ocupat de derularea câte unui joc, printre care şi jocuri sportive: baschet, tenis de masă, şah etc. Activităţile au variat în funcţie de numărul şi vârsta participanţilor.

De ce este acest proiect important? În primul rând deoarece a permis manifestarea dorinţei membrilor echipei de a ajuta persoanele cu handicap şi de a se implica în lupta împotriva discriminării şi marginalizării lor. În al doilea rând, din punct de vedere al experienţei propriu-zise a echipei, datorită faptului că "organizarea şi implimentarea unui asemenea proiect poate ajută la dezvoltarea abilităţilor de comunicare, a spiritului de echipă şi a simţului organizatoric".