recreatiemaibunaNume echi : Verde la superlativ

Nume organizaţie gazdă: Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu

Valoarea finanţării: 1.000 RON

Povestea proiectului: Scopul acestui proiect a fost nu doar amenajarea spaţiului verde din incinta şcolii, ci şi implicarea elevilor din mai multe clase prin responsabilizarea lor şi prin oferirea şansei de a schimba ceva la modul real prin propriile forţe.

Cele patru săptămâni de desfăşurare a activităţilor au inclus popularizarea acţiunilor în rândul elevilor şi profesorilor, achiziţionarea de materiale auxiliare şi materii prime, activităţile propriu-zise de plantare, săpare, amenajare. Importanţa acestui proiect pentru comunitatea din Lic. Bălcescu este reliefată chiar de membrii echipei:

"Acest proiect este foarte important pentru noi deoarece dorim să îmbunătăţim aspectul şcolii şi de a le oferi elevilor un spaţiu frumos amenajat unde să se recreeze şi să respire aer curat. De asemenea, dorim să responsabilizăm elevii şi să îi atenţionăm asupra importanţei activităţilor ecologice. Acest proiect este o foarte bună oportunitate de a ne testa calităţile de organizator, lider şi de a ne implica în rezolvarea unor probleme din comunitatea în care trăim."