Nume echipă : 109,5

Nume organizaţie gazdă: Colegiul Național Emil Racoviță

Valoarea finanţării: 1000 RON

Povestea proiectului: Principalul scop al Launch Pad a fost lansarea tinerilor artişti, indiferent că e vorba de muzică, pictură, fotografie sau grafică. Proiectul s-a dorit a fi, încă de la început, o rampă de lansare pentru adolescenţii talentaţi, care de multe ori se lovesc fie de ignoranţa celor din jur, prea ocupaţi pentru a identifica talentul real şi a ajuta la punerea lui în valoarea, fie de lipsurile materiale sau pur şi simplu de contextul potrivit.

Astfel, prin participarea la concursul/expoziţia de materiale, liceenilor talentaţi li s-a dat şansa să se afirme, să îşi expună ideile şi opiniile într-un mod creativ, încurajându-i în acest mod şi pe cei din jur să procedeze asemenea, prin lansarea unui spirit de competiţie productiv, stimulator. Mai mult decât atât, datorită prezenţei unor personalităţi din diferite domenii, aceştia au putut să se facă remarcaţi şi, de ce nu, să dea şansa unor investiţii pe termen lung în potenţialul lor artistic.

Launch Pad a fost, astfel, un proiect prin care s-a încurajat exprimarea artistică, prin intermediul frumosului, oferindu-se o alternativă violenţei de orice tip şi pasivităţii sociale.