workshopNume echipă : Speranța

Nume organizaţie gazdă: Rotaract Cluj-Napoca

Valoarea finanţării: 1000 RON

Povestea proiectului: Membrii echipei Speranţa şi-au propus ca prin acest proiect să facă auzite şi să lămurească problemele tinerilor în viaţa sexuală, în scopul dezvoltării acestora într-un mod sănătos.

Relevanţa acţiunilor iniţiate este probată de lipsurile existente în viaţa cotidiană, la nivelul manifestării sexualităţii:

"În oraşul nostru nu există un serviciu de consiliere în domeniul relaţiilor sexuale gratuit. Tinerii nu beneficiază de educaţie sexuală în şcoală, decât foarte puţin, în cadrul orelor de consiliere. Cele mai frecvente informaţii pe care le primesc sunt legate de bolile cu transmitere sexuală şi eventual despre metode de contracepţie. Atitudinea diriginţilor este limitată în a le răspunde tinerilor la întrebările lor şi în plus nu au pregătirea respectivă. Relaţiile sexuale sunt prezentate cu o umbră de vinovăţie, de rău, de greşeală. De aceea dorim ca acest domeniu să-l discutăm deschis, sincer, cu persoanele pregătite să facă această educaţie şi care ne pot îmbogăţi în acest domeniu prin cunoştinţele lor, prin studiile de specialitate şi detaşaţi de persoana care cere aceste informaţii."