sieiNume echipă : Butterfly

Nume organizaţie gazdă: Rotaract Cluj-Napoca

Valoarea finanţării: 977 RON

Povestea proiectului: Un alt proiect social este "Şi ei sunt ca noi", care a avut în vedere, de această dată, sprijinirea copiilor cu handicap auditiv în integrarea în societate prin intermediul unor manifestări interactive; diminuând inhibiţiile în comunicarea cu oamenii fără handicap, aceste activități au avut rolul creşterii încrederii în sine, dezvoltării unor aptitudini artistice şi idei creatoare.

De asemenea, proiectul a contribuit la reducerea prejudecăţilor referitoare la persoanele cu handicap, precum şi la diminuarea complexelor acestui grup marginalizat fără un motiv demn de luat în considerare. Scopul declarat al acestui proiect a fost, astfel, aducerea de bucurie şi nădejde în sufletele acestor copii defavorizaţi cu ocazia ZILEI COPILULUI.

"Proiectul dezvoltă încrederea copiilor cu handicap auditiv în instituţiile şi organizaţiile neguvernamentale ale comunităţii, încurajarea participării la manifestaţiile cultural - artistice ale municipiului" prin participarea cu lucrări personale la concursul de desene şi implicarea în desfăşurarea jocurilor şi a diferitelor activităţi recreatoare.